OBLECI ME V RDEČE na nogometu

BD5E1C32-C1AF-11E1-B87D-D64165B94067

Gibanje je eden najpomembnejših ukrepov za preprečevanje bolezni srca in ožilja. Tudi za žensko srce.

 

Konec junija je bila ekipa našega društva v Velenju, na nogometni tekmi ženskih reprezentanc Anglije in Slovenije. Prisotne in preko medijev celo Slovenijo smo še enkrat več pozvali k več gibanja. Mlada dekleta vabimo, da se poskusijo tudi v nogometu. Prav vse pa vabimo na občasne preventivne preglede. Na stadionu je v odmoru tekme o tej tematiki govoril predsednik naše celjske podružnice prim. Janez Tasič, dr. med.

 

Seveda pa smo vsem, ki so to želeli izmerili krvni tlak in posneli EKG. Če med preventivnimi pregledi odkrijemo le enega s težavami in ga napotimo k zdravniku, smo opravili veliko delo. In v Velenju se je zgodilo ravno to, da bo na naše priporočilo kar nekaj ljudi, ki do sedaj niso vedeli za svojo težavo, šlo na dodatne preglede. Upamo, da jim bodo zdravniki pomagali. Vsi drugi pa so seveda zaradi svojih dobrih izvidov mirnejši. Tudi to nekaj velja.

 

Ob robu tekme smo se s predstavniki Nogometne zveze Slovenije dogovorili za sodelovanje v bodoče. Pričakujemo, da bodo tudi stadioni v Sloveniji (vsaj v prvi in drugi ligi) opremljeni z defibrilatorji in da bomo dobili čim več nogometnih delavcev, ki bodo znali pomagati v primeru potrebe.

 

(Foto: Drago Perko)