box-img
Konec junija je bila ekipa našega društva v Velenju, na nogometni tekmi ženskih reprezentanc Anglije in Slovenije. Prisotne in preko medijev celo Slovenijo smo še enkrat več pozvali k več gibanja. Mlada dekleta vabimo, da se poskusijo tudi v nogometu. Prav vse pa vabimo na občasne preventivne preglede. Na stadionu je v odmoru tekme o tej tematiki govoril predsednik naše celjske podružnice prim. Janez Tasič, dr. med.
box-img
Zakonci imajo podobne dejavnike tveganja za koronarno bolezen.
box-img
Še naši bližnji predniki so živeli v marsičem enako kot naša prvotna »homo erectus« (pokončni človek) in »homo sapiens« (misleči, razumni človek), ki sta živela v sozvočju z naravo, predvsem tako, da jo nista spreminjala z grobimi, usodnimi posegi, kot brezbrižno z njo delamo danes mi.
box-img
Evropsko združenje za srce (European Society of Cardiology) in Evropska mreža za srce (European Heart Network) sta se dogovorili za skupni projekt imenovan »EuroHeart«, sofinanciran s strani EU v okviru programa javnega zdravja. V Sloveniji smo sodelovali Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije in Združenje Kardiologov Slovenije ter delo v začetku leta 2010 uspešno zaključili. Moči sta obe organizaciji združili zato, da bi nadaljevali s spodbujanjem razvoja politike, ki obravnava bolezni srca in ožilja.