1A5E9F1C-86A4-11E0-BCD6-C16465B94067

 

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije načrtuje v okviru kampanje konec maja in v začetku junija 2011 vrsto aktivnosti namenjenih ženskemu srcu, ki se bodo v prihodnjih letih ohranile in dopolnjevale. Pomagale bodo ozaveščati in spodbujati k zdravemu življenjskemu slogu ter odkrivati dejavnike tveganja (nezdrav način življenja, nezdrava prehrana, premalo gibanja, nevarnosti kajenja, povišan krvni tlak, previsoka vsebnost holesterola, trigliceridov in sladkorja v krvi, odkrivati motnje srčnega ritma) in predvsem z meritvami omenjenih parametrov.

Program kampanje »Obleci me v rdeče!«

 • Tiskovna konferenca »Obleci me v rdeče!«, 31.5. 2011

 • Predstavitev področja aktivnosti in objava načrtovanih dejavnosti v reviji Za srce (izid: v začetku junija 2011) in na spletni strani društva www.zasrce.si

 • priprava, oblikovanje in tisk zgibanke in plakata »Obleci me v rdeče!«, brošure »Ali je žensko srce drugačno« - avtor je prim. Boris Cibic, dr.med.. Izid v nakladi: 8000 izvodov.

 • Koncert v Arboretumu Volčji potok, 17. junija 2011 ob 20. uri, nastopajoči: Darja Švajger, Nuša Derenda in Eroica. >>

 • Pohodi po Srčnih poteh »Ženske, pojdimo v rdečem!« v Ljubljani, na Krasu, S Primorskem, Obali, Koroškem, v Mariboru in Podravju.

 • Udeleženkam/cem razdeliti čim več zdravstveno informacijskega materiala in opraviti meritve krvnega tlaka, holesterola, trigliceridov, sladkorja v krvi, opraviti posnetek EKG: Rdeča točka.

 • Rdeča točka: meritve krvnega tlaka, holesterola, trigliceridov, sladkorja v krvi, opraviti posnetek EKG na več mestih aktivnosti po vsej Sloveniji (na pohodih, predavanjih, izletih), v sodelovanju z vsemi podružnicami in pridruženima društvoma, s pokrovitelji in sponzorji.

 • Pridružitev akciji »Migajmo za zdravje žensk«, ki bo 22. maja 2011 s promocijo in tekom v Tivoliju v Ljubljani: stojnice z zdravstveno informativnimi gradivi, meritve (Rdeča točka).

 • Pridružitev »Čarobnemu dnevu« v Kopru, ki bo 12. junija 2011: stojnice z zdravstveno informativnimi gradivi, meritve (Rdeča točka).

 • Kolesarsko pohodniška prireditev Za srce, v soboto 4. junija 2011, v Ljubljani: preko povabil šolam, bomo pozvali učitelje in učence, da učenci povabijo mame oziroma celo družino na kolesarjenje s kratkim pohodom, od osnovne šole Vrhovci do Pograjskega doma v Polhovem gradcu, od tod pohod na Setnico in nazaj. Vsi bodo prejeli zdravstveno informativno gradivo, topel, zdrav obrok. Prisotna bo ekipa Rdeče točke.

 • Predaja paketa »Srčno dobrodošli Pediatrični kliniki«. To je paket mamicam, ob rojstvu otroka s prirojenimi srčnimi napakami.

Sorodne novice
box-img
Vabimo vas na koncert v Arboretum, 17. junija 2011. Bolezni srca in ožilja ter možganska kap so najpogostejši ubijalci žensk.